Održavanje i Servis Konzola

Održavanje i Servis Konzola

PSBALKAN VAM NUDI ODRŽAVANJE I POPRAVKE SVIH VRSTA KONZOLA I GAMING OPREME

Sve usluge koje pružamo se realizuju u vrlo kratkom vremenskom periodu. Upotrebom najsavremenijih alata pružićemo vam kvalitetnu uslugu i otkloniti problem.
Pozovite nas, objasnite kakav problem imate i zakažite servis ili posaljite upit na [email protected]

ZAŠTO JE BITAN REDOVAN SERVIS I ČIŠĆENJE KONZOLE OD PRAŠINE

Da bi vas konzola dugo služila potrebno je održavati čistoću konzole i prostora oko nje. Prašina je glavni uzrok pregrevanja konzola, laptopova, desktop računara, kao i drugih tehničkih uređaja sa sistemom hlađenja. Prvi simptom pregrevanja konzola je bučan ventilator, čija se buka vremenom povećava dok igrate neku igricu. To je znak da je radna temperatura mnogo veća od uobičajene pa sistem pokušava da se ohladi povećavanjem brzine obrtaja ventilatora. Ukoliko dođe do kritične tačke konzola će izbaciti poruku “system is too hot and will be shut down”.

PREKO 80% KONZOLA SE KVARI USLED PREGREVANJA!

Kada se u konzoli nakupi prašina veoma je bitno blagovremeno reagovati i uraditi redovan servis kako biste sprečili da dođe do pregrevanja i sačuvali čipove od termalnog šoka. Redovan servis se radi na 12 meseci ili na 6 meseci ako je u pitanju igraonica ili kafić gde je povećano izlaganje duvanskom dimu i prašini. Pod redovnim servisom se podrazumeva kompletno čišćenje konzole od prašine i zamena termalne paste.

Termalna pasta je smesa koja provodi toplotu sa procesora direktno na hladnjak, a svu tu toplotu ventilatori izduvavaju van konzole. Usled nagomilavanja prašine na hladnjaku toplota ostaje na procesoru, termalna pasta se stvrdne i izgubi provodna svojstva.

Zbog toga je veoma bitno reagovati na vreme. Produžićete vek trajanja vašoj konzoli i sprečiti eventualni kvar koji je u većini slučajeva neisplatljiv.